Aloitin Cambridge-puhdistuskuurin sunnuntaina 13.3. ja lähtötilanne oli se että painoindeksini huiteli yli 30. Painoni oli suunnilleen saman verran, kuin painoin viimeisilläni odottaessani esikoista. Paitsi erotus tosiaan se, ettei vatsassani ole vauvaa ja en ole niin turvoksissa. Miksi sitten päädyin Cambridgeen.. Ajatus kuurin kokeilusta oli hautunut jo reilun puolisen vuotta, kun pari läheistä tuttavaa pudotti kyseisellä menetelmällä onnistuneesti painoa. Tokikaan kaikille tämä menetelmä ei sovi, mutta nyt kun menossa viides pv niin olo on mitä parhain :) Ja olen yllättynyt miten helppoa ohjelman noudattaminen on.. Ajattelin, että olen niin heikko ja perso että en varmaan pysty olemaan pelkästään tällä kuurilla, mutta en nähtävästi tunnekaan itseäni niin hyvin kuin luulin

Ensimmäiset päivät sujuivat melko hyvin, vasta kolmantena päivänä tuli ihan järkyttävä päänsärky mutta se johtunee siitä että olin juonut liian vähän vettä. Samaisena päivänä iltaan mennessä oloni oli taas hyvä. Eilen oli kuurin neljäs päivä ja ensimmäinen punnitus, joka tapahtuu siis valmentajan luona.. Painoa oli tippunut -2,1kg lähtöpainoon verraten joten aika hyvä tulos muutamassa päivässä. Harrastan jonkin verran liikuntaa, ja kerran viikossa käyn säännöllisesti eräässä lempiharrastuksessani, joka on zumba. Vaan nyt jätin sen sitten väliin, koska ensimmäisinä päivinä oloni oli jokseenkin hutera.. Vaan nyt olo on tosiaan pirteä

Hommahan menee siten, että joka aamu kun herään käyn ensi töikseni puntarilla ja kirjaan painon ylös valmentajalta saamaani vihkoseen. Aamupalani on joko puuro tai shake, riippuen fiiliksestä. Joka tapauksessa aamulla käytän yhden pussin, puolen päivän aikaan on vuorossa keitto ja silloin saan ottaa puolikkaan pussin. Iltapäivällä vuorossa on shake ja jälleen puolikas pussi. Illalla kuuden maissa loput keittopussista eli puolikas ja yhdeksältä shaken puolikas. Ja nämä ovat tosiaan Cambridge-tuotteita, joiden lisäksi tulee nauttia runsaasti vettä. Teenkin sekoituksen hanavedestä ja vichystä useamman kerran päivässä.

Tänne blogiin ajattelin kertoa tästä Cambridge-kuurin etenemisestä, koska uskoisin että moni muukin miettii että millainen kyseinen ohjelma on. Ottamalla yhteyttä paikalliseen tai lähimpään valmentajaan, saa vielä paremmin tietoa ja toki hommaa menee jokaisella yksilöllisesti eli tämä on vain minun kokemukseni. Ja lisätietoa saa myöskin www.cambridgeohjelma.fi/ ja sieltä voi lukea myös muiden käyttäjien kokemuksia.

Tarkoitukseni ei ole päästä sen kummemmin rantakuntoon, mutta haluan energiaa touhuta enemmän lapseni kanssa ja muistelisin olleeni energisempi silloin kun olin 20kg kevyempi Tavoitetta minulla ei sen kummemmin ole, katsotaan miten paino lähtee tippumaan.. Olen tyytyväinen siihenkin, jos saisin edes painoni siihen mitä se oli esikoisen synnyttyä.

Vaan kohtapa on aika päivän ensimmäisen keiton! Kuulemiin!